مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نسبت به طغیان دوباره «مگس میاز» در استان هشدار داد.
احمدرضا لاهیجان زاده در جلسه ستاد خشکسالی استان گفت: طبق بررسی و پیش بینی دامپزشکی میلیون ها «لارو میاز» یا کرمینه بعد از مرگ حیوان درون خاک باقی می ماند و در صورت مهیا شدن محیط دوباره تکثیر می شوند به این ترتیب احتمال طغیان دوباره بیماری در پائیز وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان شیوع بیماری «میاز» در منطقه حفاظت شده کرخه را یادآور شد و افزود: وقوع این بیماری در زیستگاه گوزن زرد ایرانی از نیمه خرداد ماه (به ویژه در ۲۰ روز نخست) باعث تلفات زیاد گوزن ها شد.
لاهیجان زاده اضافه کرد: اکنون از تعداد ۷۰ راس گوزن زرد این زیستگاه (بر اساس آخرین سرشماری در بهمن ماه) حدود ۲۰ تا ۲۵ راس باقی مانده است.
این مقام مسئول با اشاره به دشواری درمان بیماری میاز اظهار کرد: تنها راه کنترل این بیماری زنده گیری و درمان گوزن هاست اما با وجود تلاش فراوان اکیپ های اعزامی، تا کنون فقط ۱۱ راس زنده گیری شده اند که از این تعداد هشت راس درمان و سه راس نیز به دلیل شدت بیماری تلف شده اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین از درخواست ۳ میلیارد تومان اعتبار ویژه برای احیای منطقه حفاظت شده کرخه و میانرود دز (زیستگاه های گوزن زرد) خبر داد و گفت: در صورت تامین این اعتبار می توان برنامه های بلند مدتی را در این دو سایت اجرا کرد.
۵۰۰ هکتار غیرمجاز
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در ادامه با اشاره به فعالیت حدود ۴۵ واحد پرورش ماهی در شاخه گرگر رودخانه کارون تصریح کرد: تمام این واحدها(به جز یک مورد) توسعه غیرمجاز دارند. به طوری که از ۸۲۰ هکتار مزرعه پرورش ماهی در این منطقه حدود ۵۰۰ هکتار توسعه غیرمجاز است.
وی افزود: این واحدها پساب های خود را به رودخانه تخلیه و آب را شور می کنند که باید از راه های قانونی از فعالیت آنها جلوگیری کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: تصاویر ماهواره ای فعالیت حوضچه های غیرمجاز پرورش ماهی و شلتوک کاری های گسترده در جنوب اهواز تا خرمشهر را نشان می دهد که پساب های خود را با شوری حدود ۳۰ هزار میکروموس وارد رودخانه کارون می کنند.