مدیرگروه بهداشت حرفهای مرکز بهداشت خوزستان گفت: سهم خوزستان از ۱۵ میلیارد تومان اعتبارات اختصاصی به وزارت بهداشت در مورد پدیده گرد و غبار تنها ۹۰۰ میلیون تومان است.
محمود چفقانی در جمع خبرنگاران با اشاره به تعهدات وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس آییننامه مقابله با اثرات پدیده گرد و غبار مصوب هیئت وزیران، تصریح کرد: در راستای اجرای این آییننامه ۱۵ میلیارد تومان اعتبار به پنج استان درگیر پدیده گرد و غبار در خوزستان تعلق گرفت اما وزارت بهداشت این مبلغ را بین تمام استانهای کشور تقسیم کرد و سهم خوزستان که بیشترین خسارات را در این پدیده متحمل شده، بسیار ناچیز و حدود ۹۰۰ میلیون تومان تعیین شد.
وی با بیان اینکه این مبلغ هم تا کنون به استان ابلاغ نشده و هیچگونه اعتباری در زمینه پدیده گرد و غبار به این دانشگاه پرداخت نشده، افزود: این در حالی است که بسیاری از تعهدات دانشگاه علوم پزشکی اهواز پیش از دریافت اعتبار و به دلیل اینکه نمیتوان ارائه خدمات به بیماران را متوقف کرد انجام گرفته است.
چفقانی نسبت به افزایش ۲۰ درصدی بیماران تنفسی و قلب و عروق در خوزستان در زمان وقوع پدیده گرد و غبار هشدار داد و گفت: حدود ۲۵ درصد این بیماران بستری و ۷۵ درصد به صورت سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.
وی اظهار داشت: بر اساس برآوردهای معاونت درمان این دانشگاه، باید ۷۵ تخت ICU به مراکز درمانی اضافه شود و ۸ میلیارد تومان برای ارائه خدمات درمانی به بیماران ناشی از این پدیده اعتبار نیاز است.
وی با اشاره به اینکه پیرو جلسات کارگروه گرد و غبار همه برنامهها به شبکههای بهداشت استان ابلاغ شده است، گفت: ۱۴۲ مرکز شهری، ۱۳۰ مرکز روستایی و ۸۶۵ خانه بهداشت در استان است که در ۲۷۲ مرکز شهری و روستایی برای درمان بیماران ناشی از پدیده گرد و غبار تجهیزات موردنیاز پیش بینی شده اما نیاز است خدمات فعلی افزایش یابد.
بر اساس آیین نامه مقابله با اثرات زیانبار پدیده گرد وغبار و به منظور ایجاد آمادگی ملی، مدیریت و مقابله با آثار زیانبار پدیده گرد و غبار در کشور و ایجاد زمینه همکاریهای منطقهای، کارگروهی با مسئولیت معاون اول رئیس جمهور و عضویت رؤسای سازمانهای حفاظت محیطزیست، مدیریت بحران کشور، هواشناسی کشور و جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و معاونان وزارتخانههای نیرو، نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، امور خارجه و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تشکیل در نخستین جلسه، آئیننامه داخلی خود را مصوب کرد.
در بخشی از برنامههای کوتاه مدت این آیین نامه در ارتباط با بهداشت آمده است: استانداریهای مناطق تحت تأثیر به ویژه منطقه جنوب و غرب کشور موظفند در راستای اطلاعرسانی و آموزش همگانی برای کسب آمادگی مواجهه با پدیده گرد و غبار، برنامههای آموزشی لازم را با همکاری ادارات هواشناسی، آموزش و پرورش، حفاظت محیطزیست، سازمان آب منطقهای، دانشگاههای علومپزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهیه و با همکاری موثر صدا و سیمای استان مربوط اجرا نمایند.
کارگروه وزیران موضوع ماده (۲) با پیشنهاد وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران کشور) اعتبار مورد نیاز برای مقابله با پدیده گرد و غبار را از محل اعتبارات ماده (۱۰) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استانهای جنوب و غرب کشور شامل استانهای بوشهر، خوزستان، هرمزگان، ایلام و کرمانشاه) قرار خواهد داد تا مراکز درمانی مربوط حداکثر تا پایان سال ۱۳۸۸ در موارد زیر هزینه نموده و گزارش عملکرد خود را از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هر سه ماه یکبار به کارگروه ارائه نمایند.
سهم خوزستان از اعتبارات گرد و غبار فقط شش درصد بود!!!؟؟؟
درباره نویسنده
مطالب مشابه
پر طرفدار
تبلیغات
موضوعات
- آموزشی (۳)
- اخبار آبادان (۷۵۶)
- اجتماعی (۲۳۹)
- بهداشتی و درمانی (۳۳)
- سیاسی (۲۵)
- عمرانی (۱۲۷)
- عمومی (۵۹)
- فرهنگی هنری (۱۱۰)
- قضایی، امنیتی و انتظامی (۲۱)
- کشاورزی و اقتصادی (۳۸)
- نظامی (۳)
- ورزشی (۲۱۹)
- اماکن و محلات (۱۱)
- تماس با مدیریت سایت (۱)
- حوادث (۱۱)
- درباره من (۱)
- دستهبندی نشده (۴۳۷)
- عکس های آبادان (۵)
- مصاحبه و معرفی چهره ها (۱۵)
- مقالات و مطالب (۱۶)
- منطقهء آزاد اروند (۴)