مسئول امور اجرایی موزههای استان خوزستان از افتتاح موزه اسناد و مدارک تاریخی در مسجد رنگونیهای آبادان در ماه آینده خبر داد.
به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، سید محمد ابراهیمی میرزکی گفت: این موزه ۹۵ درصد پیشرفت داشته است که در حال حاضر مراحل امنیتی و حفاظتی آن با نصب سیستم الکترونیکی مداربسته در حال اجراست.
وی افزود: میزان اعتبار اختصاص یافته برای این کار حدود ۴۰۰ میلیون ریال است.
میر زکی گفت: بنای مسجد رنگونیها توسط کارگران پاکستانی مقیم در پالایشگاه آبادان در سال ۱۹۲۰ در زمینهای شرکت نفت احداث شد.
رانگون پایتخت کشور برمه است و ملوانان و مسافران کشتیهای خارجی بسیاری در این مسجد نماز خواندهاند این بنا با قدمت ۸۵ سال دارای شبستان، حیاط اصلی و ماذنه است.
به گفته وی، مسجد رنگونیهای آبادان به مسلمانان اهل سنت حنفی مذهب تعلق دارد. متولی مسجد، شیخ عبدالرشید مندل بود در آرایههای این مسجد از طرحهای گچبری و برجسته به صورت روکش سیمان استفاده شده است.
این مقام مسئول در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان همچنین از انجمن دوستداران میراث فرهنگی رامهرمز به دلیل همکاری و جمعآوری اشیا در مورد راهاندازی موزه مردمشناسی این شهرستان قدردانی کرد.
میر زکی گفت: این سازمان از افرادی که اشیای تاریخی خود را به موزه مردمشناسی رامهرمز اهدا کردهاند تقدیر به عمل آورده است.
به گفته وی، این اشیا که توسط انجمن دوستداران میراث فرهنگی رامهرمز جمعآوری شده است با نام خود اهداکننده در محیط موزه به نمایش گذاشته میشود.
موزه مردمشناسی در قسمت زیرین موزه تاریخی رامهرمز واقع در عمارت صمیمی است که این بنای زیبا در دوره قاجار توسط امیر حسین سپهدارساخته شده و در دوره پهلوی اول توسط شخصی به نام صمیمی خریداری گردید
این بنا که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در محله کیمه شهریاری رامهرمز واقع است.