مدیر مهندسی و طرحهای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از تعویض و نوسازی ۱۴ رشته خط لوله انتقال فرآورده و نفت خام ورودی به شهر آبادان تا دو ماه آینده خبر داد.
به نقل از روابط عمومی شرکت پالایش نفت آبادان، عباسعلی جعفرینسب افزود: هماکنون ۱۴ رشته خط لوله انتقال فرآورده و نفت با قدمتی ۳۰ ساله از شهرهای ماهشهر، اهواز و امیدیه وارد شهر آبادان میشود که با اجرای این طرح همه خطوط ورودی به این شهر بازسازی و نوسازی میشوند.
وی اظهار داشت: این پروژه با هدف استانداردسازی و افزایش ضریب ایمنی خطوط لوله نفتی آبادان در دو مرحله انجام میشود که در مرحله نخست چهار رشته خط ورودی به شهر آبادان تعویض شد و در مرحله دوم نیز هشت رشته خط انتقال نفت و فرآوردههای نفتی و دو خط انتقال گاز در این شهر تا پایان شهریور ماه تعویض و نوسازی میشود.
مدیر مهندسی و طرحهای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین از بازسازی تلمبهخانه و پایانههای نفتی آبادان خبر داد و خاطرنشان کرد: هماکنون شش تلمبهخانه و چهار پایانه نفت خام و فرآورده نفتی در منطقه آبادان وجود دارد که با اجرای طرح جدیدی از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران همه این تاسیسات بازسازی خواهند شد.
جعفری نسب درباره عبور خطوط لوله انتقال فرآورده و نفت خام از بستر رودخانه بهمنشیر در شهر آبادان گفت: ۱۲رشته خط لوله نفت خام و فرآوردههای نفتی که این فرآوردهها را از پالایشگاه آبادان منتقل میکردند، از زیر رودخانه بهمنشیر به روش حفاری افقی جهتدار (H.D.D) با تلاش متخصصان داخلی سال گذشته حفاری و کار گذاشته شده است.
وی تصریح کرد: بزرگترین مزیت روش حفاری افقی جهتدار این است که برای عبور خطوط لوله از زیر رودخانهها نیازی به تغییر جهت رودخانه نیست و به این ترتیب آثار زیست محیطی نامطلوب در اجرای چنین پروژههایی کمتر به چشم میخورد.
وی هزینه ساخت ۱۲ رشته خط لوله نفت را حدود ۵/۴ میلیارد تومان عنوان کرد و اظهار داشت: در صورت اجرای این پروژه از سوی پیمانکاران خارجی، برای ساخت هر خط لوله نزدیک یک میلیارد تومان هزینه میشد در حالی که با حضور پیمانکاران ایرانی هزینه اجرای زیرگذر هر خط لوله به حدود ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است.
مدیر مهندسی و طرحهای شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران درباره قدمت این فناوری گفت: حدود ۳۰ سال از عمر حفاری افقی جهتدار در دنیا میگذرد و در ایران برای نخستین بار در سال ۸۲ و با همکاری یک شرکت ایتالیایی، برای عبور خطوط لوله انتقال نفت خام از بستر رودخانه کارون از این روش استفاده شده است.
وی اظافه کرد: پس از آن نیز چند مورد خطوط لوله نفت و گاز با همکاری پیمانکاران خارجی اجرا شد، ولی برای نخستین بار در کشور ۱۲ خط با فاصله خیلی کم از زیر رودخانه بهمنشیر آبادان با این روش عبور داده شد که در نوع خود بینظیر است.
وی مهمترین دستاورد این عملیات را انجام عملیات اجرایی این پروژه از سوی کارشناسان، پیمانکار و مشاور ایرانی عنوان کرد.