مسوول ستاد عتبات عالیات شهرستان آبادان از آغاز ساخت آرامگاه بر مزار آیت الله غلامحسین جمی امام جمعه فقید آبادان در نجف اشرف خبر داد.
مکی یازع افزود: طراحی آرامگاه متشکل از چهار رواق گنبدی شکل به پایان رسیده است.
وی اظهار داشت: چهار استاد کار آبادانی به سرپرستی استاد علی حسین زاده دشتی به نجف اعزام شده اند و مشغول کار بر سازه این آرامگاه هستند.
یازع هزینه احداث آرامگاه آیت الله جمی را سه میلیارد ریال و از محل کمک های مردمی، خانواده مرحوم و ستاد عتبات عالیات آبادان اعلام کرد.
آیت الله غلامحسین جمی امام جمعه فقید آبادان سال ۱۳۲۴ که سازمان انقلابی فداییان اسلام تشکیل شد، جذب شاخه آبادان این سازمان شد و برای معرفی این سازمان منبرهای می رفت.
آیت الله جمی در طول زندگی با برکتش منبر را به کانونی برای روشنگری و اطلاع رسانی مردم علیه رژیم تبدیل کرده بود و از همین طریق با رژیم پهلوی مبارزه می کرد.
وی پس از نهضت ملی شدن نفت و تبعید امام خمینی (ره ) به نجف، آبادان را به عنوان پل ارتباطی با نجف قرار داد و مسائل کشور را به گوش امام راحل و فرامین ایشان را به مردم ایران انتقال می داد.
با شروع حرکت های انقلابی مردم در کشور، حرکتهای مردمی در شهرستان آبادان را سازماندهی کرد و مامن امنی برای انقلابیون شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی امام خمینی (ره ) به عنوان نماینده امام و نخستین امام جمعه آبادان منصوب شد.
وی در طول دوران دفاع مقدس یکی از دژهای تسخیر ناپذیرترین رزمندگان اسلام بود و همیشه یار و یاور رزمندگان و مردم بی دفاع آبادان بود.
آیت الله جمی، آبان ماه سال ۸۲ به دلیل کهولت و بیماری از سمت خود استعفا و به جای وی حجت لاسلام ‘سید علی دهدشتی’ به عنوان امام جمعه آبادان معرفی شد.
وی ۲۴ سال امامت جمعه آبادان را به عهده داشت و در دوران دفاع مقدس و بازسازی در آبادان حضوری فعال داشت.
آیت الله غلامحسین جمی در سن ۸۳ سالگی در بیمارستان امام (ره ) آبادان به دیار باقی شتافت و پیکرش در وادی السلام نجف اشرف آرام گرفت.