برگزاری دورهء آموزش های هنرهای سنتی و بومی در آبادان.
مدیر میراث فرهنگی و صنایع دستی آبادان و خرمشهر از برگزاری دوره آموزش هنرهای سنتی بومی برای اولین بار در آبادان خبر داد.شمسالدین نوربخش افزود: آبادان از دیرباز مهد تولید صنایع دستی به ویژه از محصولات جانبی خرما بوده است.
وی اظهار داشت: حصیربافی در استان خوزستان پیشینه تاریخی دارد و یکی از میراث مهم فرهنگی این استان خرماخیز است.
مدیر میراث فرهنگی و صنایع دستی آبادان و خرمشهر خاطرنشان کرد: با شروع فصل تابستان و لزوم آشنا کردن شهروندان و علاقهمندان به هنرهای سنتی این اداره برنامههای مختلف آموزشی را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: بدن منظور برای نخستین بار دورههای آموزشی حصیربافی که با توجه به وجو سعف یعنی همان برگهای نخل در سطح منطقه یکی از کارهای پر درآمد به شمار میآید در این سازمان به مورد اجرا گذاشته شده است.
نوربخش گفت: علاوه بر کلاس حصیربافی کلاسهای معرق چوب و طراحی بر روی پارچه نیز برای علاقهمندان به هنرهای سنتی برگزار میشود.
وی همچنین از برگزاری کلاسهای حصیربافی، ساقه گندم و تذهیب در شهرستان خرمشهر نیز خبر داد و گفت: امسال با توجه به درخواست شهروندان برنامههای خوبی را برای برگزاری دورههای آموزشی در دستور کار خود اداره میراث فرهنگی قرار گرفته است.
نوربخش در ادامه از کمبود فضای مناسب برای برگزاری اینگونه دورهها خبر داد و تصریح کرد: فضای آموزشی موجود در شهرستان آبادان جوابگوی داوطلبان علاقهمند به هنرهای سنتی نیست و نیاز به فضای بزرگتری داریم.
وی ادامه داد: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته کلاسها در سه گروه ۱۵ نفره به مدت سه ماه تشکیل میشوند.
مدیر میراث فرهنگی و صنایع دستی آبادان و خرمشهر اضافه کرد: کارآموزان پس از گذراندن این دورهها و شرکت در آزمون کتبی و عملی در صورت موفق شدن کارت شناسایی صنعتگری دریافت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: کارآموزانی که کارت شناسایی صنعتگری دریافت نکنند، اسم آنها در بانک جامع هنرمندان ثبت خواهد شد.
نوربخش افزود: کارآموزان میتوانند هنرهای خود را در نمایشگاه برای نمایش عموم بگذارند و در نمایشگاه بین المللی شیراز نیز شرکت کنند.
وی گفت: امیدوارم جوانان و نوجوانان بتوانند از این فرصت فراهم شده بهره کافی را ببرنند.