این روزها فضای شهرهای استان خوزستان معطر به عطر ملکوتی ضریح حضرت سید الشهداء علیه السلام است حال و هوای محرم امسال کربلایی شده بود؛ گویی کربلا به خوزستان آمده ، تا جان های تشنه مشتاقان زیارت ابا عبدالله الحسین را با ضریح نورانی آن حضرت سیراب نمایند .زیارتی باعظمت ، که از حضرت آدم علیه السلام که برای جلب رحمت وعفو الهی خداوند، متوسل به اسماء خمسه شده،تا پیامبر خاتم صلی الله علیه وآله وسلم و امام علی علیه السلام که به زیارت کربلایی می روند،که هنوز واقعه عاشورا در آن رخ نداده است؛ اما در عالم تکوین کربلا برای همیشه عالم، مقدس است و زمان نمی شناسد .
ارادت خیل عاشقان حضرت امام حسین علیه السلام این روزها صحنه هایی را آفرید، که چشم دوستان اهلبیت علیهم السلام را روشن و خشم دشمنان آنها را برانگیخته است . صحنه های پرشور مردم ولایتمدار خوزستان بلکه در تمام استان های مورد استقبال کاروان سفینه النجاة،همچون تیری بر قلب سیاهشان نشسته و آنها را به طرح شبهاتی و ا داشته، تا آنجا که می گویند:
چرا ضریحی که که از طلا و نقره ساخته شده و هنوز به کربلا نرفته و نصب نشده اینقدربه آن اهمیت داده و به زیارتش می آیند و اشکشان جاری میشود.؟
ما پاسخ این شبهه را که طرح آن را از اساس برای سست کردن اعتقاد و ارادت شیعیان به امام حسین علیه السلام می دانیم ،از زبان بزرگان و مراجع تقلید شیعه نقل می کنیم ، امید است دانشجویان و مردم عزیزمان با بصیرت کامل به این شبهات پاسخ داده و ازمرزهای عقیدتی مذهب حقه شیعه دفاع نموده و بدانیم که اثر یک شبهه که به آن پاسخ درست داده نشود ازلبه شمشیر تیزتر است.
حضرت آیت اله ناصر مکارم شیرازی:
نام امام حسین روی این ضریح است و مهم همین نام است که به مقدار ی طلا و نقره ارزش داده است و گرنه همه جا طلا و نقره وجود دارد. مردم وقتی به زیارت این ضریح می آیند به یاد می آورند که این ضریح مطهر متعلق به حضرت سید الشهداء علیه السلام و قرار است روی مضجع شریف اباعبدالله الحسین علیه السلام نصب شود؛ و به همین دلیل برای آنها ارزشمند است و ایشان فرمودند که مردم دنیا برای پرچم کشور خود ارزش قائل هستند. و مردم این کشورها، پرچم کشورشان را می بوسند در مقابلش زانو می زنند بر آن سلام می دهند و به آن احترام میگذارند مگر این پارچه با پارچه های دیگر چه تفاوتی دارد ؟ اهمیت این پارچه در آن است که نام استقلال یک کشور در آن پرچم قرار دارد.
حضرت آیت الله سید علی میلانی برای چرایی ساخت ضریح با وجود فقرا در جامعه :
اولا مردم هزینه ساخت ضریح را از اموال خود می پردازند و هزینه آن ربطی به دستگاه دولت و حکومتی ندارد. و طبق گفته مدیر پروژه ساخت ضریح و آمار بدست آمده اکثر افرادی که در این راه کمک کرده اند خود فقیر هستند و نیاز مند کمک مالی هستند و به طلا و نقره ای که اهداء نموده اند محتاج ترند . با عظمت بودن مرقد مقدسه از شعائر است و عبادت می باشد . در روایت آمده که در صدر اسلام پیشنهاد شد که پرده کعبه را که قیمتی بوده بفروش برسد امام علی علیه السلام مانع شدند. این شبهه اگر چه درظاهر بین شیعیان مطرح شده و لی ریشه وهابی دارد .
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی :
ساخت این ضریح از شعائر بزرگ دین است . در این ضریح اعجاز و کرامت نهفته است و اینکه مردم با این احساسات و علاقه شدید نسبت به این ضریح مطهر ابراز علاقه می کنند تعظیم شعائر اهلبیت علیهم السلام و از اسرار الهی است؛ این مظاهر و برنامه ها همه برعظمت موقعیت سید الشهداء علیه السلام و بزرگی قیام آنحضرت دلالت دارد و هویت مذهبی شیعه را به دنیا نشان می دهد.
حضرت آیت الله وحید خراسانی :
اگر این ضریح با اخلاص کامل ساخته شود ، می شود مرئی و منظر تمام انبیاء اولوالعزم که بالاترین سعادت است.
حضرت آیت الله شبیری زنجانی :
اساس حفظ دین متوقف بر دستگاه سید الشهداء علیه السلام است و اگر امام حسین علیه السلام و عاشورا نبود دین از بین می رفت. ان شاء الله ائمه اطهارعلیهم السلام پاداش این خد مت را به بهترین وجه از طرف خداوند متعال خواهند داد.
تهیه و تنظیم : استاد حمید رضا سعادت فر معاونت آموزشی دانشکده اصول الدین دزفول