خط سفر آبی میان دو کشور ایران و عراق با حرکت شناور مسافربری رانیا عصر روز دوشنبه با حضور مقامات دو کشور بین آبادان و بصره راه اندازی گردید .
به گزاش خبرنگار روناش از آبادان ، با انجام سفر خلف عبدالمجید خلف استاندار بصره از این خط آبی از آبادان به بصره ، به طور رسمی کار مسافربری به وسیله شناورهای مسافری بین دو کشور را آغاز شد .
استاندار بصره روابط دو کشور ایران و عراق را خوب ارزیابی کرد و گفت : خط آبی بین آبادان و بصره باعث تقویت مناسبات دو کشور می شود و با برقراری این خط آبی مسافران و زوار عتبات عالیات ایرانی و زوار مرقد امام هشتم (ع) از کشور عراق می توانند از مرز آبی استفاده نمایند .
وی ابراز امیداوری کرد که از این پس تردد زوار بین دو کشور ایران با توجه به در پیش بودن ایام محروم و صفر افزایش یابد .
معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان نیز گفت : افتتاح خط آبی مسافربری آبادان و بصره در توسعه گردشگری دینی تاثیرگذار است .
بهرام ایلخاص زاده افزود : گردشگری اسلامی و زیارت در جهت تقویت وحدت و ترویج همگرایی در جهان اسلام ، ایجاد فضای تفاهم و همزیستی میان دو کشور تاثیر گذار است .
این مقام مسئول ادامه داد : بهره برداری از خط آبی مسافربری آبادان و بصره ضمن توسعه گردشگری دینی به دو کشور ایران و عراق ، باعث توسعه اشتغال نیز در آبادان خواهد شد .
وی ابراز امیدواری کرد که در آینده ای نزدیک ، خط تجاری بین دو کشور ایران و عراق از طریق بندر آبادان فراهم و برقرار گردد .
مدیرکل بنادر و کشتیرانی آبادان در حاشیه این آیین در گفت و گو با خبرنگار رناش در آبادان ، از بهره برداری از ترمینال و اسکله مسافری ، همزمان با راه اندازی این خط مسافربری در بندر آبادان خبر داد و گفت : سالن مسافری بندر آبادان در زمینی به مساحت دو هزار مترمربع و ۲۰ میلیارد ریال اعتبار احداث شده است .
جهانبخش خدابخشی افزود : در این سالن امکانات لازم برای مسافران در نظر گرفته شده است .
وی گفت : واحد قرنطینه ، استاندارد ، گمرک ، گذرنامه ، بانک و سایر دستگاه های مسئول در این پایانه استقرار یافته و امکانات جانبی برای رفاه مسافران نیز در نظر گرفته شده است .
خدابخشی از بهره برداری از اسکله مسافری بصره و کویت نیز خبر داد و گفت : این اسکله با اعتباری افزون بر ۳۰ میلیارد ریال برای پهلو گیری کشتی های مسافربری ساخته شده است .