عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت:با توجه به میزان آسیب های وارده در جنگ تحمیلی به نخیلات خوزستان،روند اجرایی ستاد بازسازی در بازسازی نخیلات خوزستان بسیار نامطلوب و ناراضی کننده بوده است.
عبدا… کعبی در گفتگو با ایسنا خوزستان،توضیح داد:محصول خرما،یکی از بحث های عمده بخش کشاورزی در آبادان و خرمشهر بوده است.
وی افزود:پیش از جنگ تحمیلی،خوزستان نخستین صادر کنندهء خرما از ایران به سایر کشورها بویژه ملل اروپایی بوده است.
کعبی خاطر نشان کرد:با توجه به این که خرمای خوزستان از نوع استعمران است و این نوع خرما به لحاظ مقاومت،خرمای خشکی است،می توان با یک بار ضد عفونی،تا یک سال با همان کیفیت اولیه آن را نگهداری کرد و این نشاندهندهء مرغوبیت بسیار بالای خرمای خوزستان برای عمل آوری و فرآوری است.
این نمایندهء مجلس شورای اسلامی یادآور شد:پیش از شروع جنگ تحمیلی در سه شهر آبادان،خرمشهر و شادگان،۵/۶ میلیون اصله درخت نخل وجود داشته است که در جریان جنگ ۳۰ درصد از این نخیلات از بین رفته است.
وی تصریح کرد:متاسفانه پس از جنگ نتوانستیم نخیلات از بین رفته را احیاء کنیم و در زمینهء صنایع تبدیلی نیز هیچ کاری انجام ندادیم.
کعبی اظهار داشت:متاسفانه در بسته بندی خرما که از کارهای اولیه جمع آوری محصول است نیز نتوانسته ایم کاری انجام دهیم و در زمان جمع آوری محصول از جعبه های فرسوده و مختلف برای برای نگهداری خرما استفاده می شود،که این موضوع سبب کاسته شدن کیفیت محصول می گردد.
ایشان در پایان افزودند:در بحث بازاریابی خرما نیز هیچ کاری انجام نشده است.
به نقل از روزنامهء روزان مورخ ۲۵/۴/۸۵