مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه آبادان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: در نشست نمایندگان وزارت نفت و شرکت های تابعه در آبادان، مرمت قدیمی ترین پمپ بنزین کشور برای نگهداشت و حفظ آثار صنعت نفت در دستور کار قرار گرفت.
علی حکمت افزود: در این نشست با حضور مجری طرح های موزه، جانشین مدیر کل روابط عمومی صنعت نفت و مشاور روابط عمومی وزارت نفت و مجری اشیاء موزه صنعت نفت، بر همکاری بین بخشی دستگاه ها در راستای راه اندازی موزه صنعت نفت تاکید شد.
وی اضافه کرد: کمیته ای تخصصی در خصوص برپایی موزه تصمیم گیری کرده و اداره کل روابط عمومی وزارت نفت نیز به عنوان دبیرخانه پیگیری تشکیل سه موزه صنعت نفت، تعیین شده و مراحل کار از سوی این اداره کل تا رسیدن به نتیجه پیگیری می شود.
بر اساس دستور وزیر نفت، راه اندازی موزه صنعت نفت در سه شهر ایران با هدف آشنایی عموم مردم با تاریخ این صنعت در دستور کار قرار دارد که شهر آبادان یکی از شهرهاست.
پیش از این نیز، اکبر نعمت اللهی رییس ستاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس وزارت نفت در بازدید از موزه دفاع مقدس آبادان و تاسیسات نفتی پالایشگاه آبادان گفته بود: بر اساس دستور وزیر نفت و هماهنگی با وزارت امور خارجه، موزه تاریخ سیاسی نفت تهران در محل ساختمان شرکت نفت ایران و انگلیس سابق و محل فعلی وزارت امور خارجه راه اندازی می شود.
وی ادامه داد: در شهر مسجدسلیمان نیز تاسیسات نفتی گنجینه نفت شامل چاه شماره ۱ چشمه های نفتی، کارخانه تولید برق، کارخانه گوگرد سازی، کارخانه تقطیر و ساختمان اصلی برای راه اندازی باغ موزه صنعت نفت مورد بررسی قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا بر اساس اسناد وزارت نفت، نخستین پمپ بنزین کشور، سال ۱۳۰۶ شمسی مطابق با ۱۹۲۷ میلادی در آبادان بنا شده است.
این شهر با بهره گیری از فرودگاه بین المللی، ایستگاه فرستنده رادیو و تلویزیون با برنامه های برون مرزی و دانشکده نفت، سال های پیش از جنگ تحمیلی، از مهم ترین، زیباترین و خاطره انگیزترین شهرهای ایران به شمار می رفت.
لازم به ذکر است که پمپ بنزین شهر ری با قدمتی کمتر از پمپ بنزین آبادان، در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده ولی پمپ بنزین قدیمی آبادان که اولین و قدیمی ترین پمپ بنزین خاور میانه می باشد و در سال ۱۳۰۶ خورشیدی تاسیس گردیده شده تا کنون در این فهرست ثبت نشده است.
One Comment
ابراهيم زنگنه
با درود فراوان ؛
آرمان ها ، انديشه ها و مفاهيمي كه ما درباره خود داريم ، شادابي و تندرستي ما را رقم مي زنند ، و آثار تاريخي و پاسداشت ارزش ها و پاسداري و حفظ و انتقال آن ها به نسل آينده و چگونه زيستن فرهنگ ما را نشان مي دهند . . .